Телефонните измамници се побъркаха! Над 10 пъти за един ден се опитаха да измамят перничани, но никой не им се върза

Над 10 опита за измами са направени вчера в Перник. За радост, няма пострадали хора.

Продължават опитите за измами в Перник и региона. Само вчера са направени над 10 проби от измамниците. Схемите са най-различни, а ето и една от последните:

Обажда се следовател или началник на Криминална полиция на домашния телефон на гражданите. Мнимите началници казват на хората, че телефонният им номер е в списък с предстоящи измами и, че е възможно да им се обадят и да искат големи суми пари. Предупреждават ги, ако това се случи, да не затварят слушалките, а да наберат номер 0900166, с което ще подадат автоматично сигнал в полицията. След това се обаждат отново като престъпници и започват за заплашват с убийство, побой и други издевателства и искат пари. По-късно отново влиза в роля мнимият полицай или следовател, който дава препоръка, да бъде събрана определена сума пари, възможно най-много и да бъдат предадени, за залавяне на изнудвачите. Обикновено указанията са, парите да бъдат хвърлени през терасата или оставени до кошче за боклук или под камък.

От полицията отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Нито една държавна институция не взима пари на ръка за каквато и да било услуга. Преди да предприемат някакви действия, гражданите да се обадят на близки и познати и на тел. 112.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply