Областната управа в Перник ще се разпорежда с конфискувания търговски център „Йоина“ на бизнесмените Пламен и Жанет Кръстеви

Снимка: 24 часа

Областният управител на Перник ще получи правото да се разпорежда с търговски център „Йоина“, конфискуван от осъден бизнесмен.

Това става ясно от решение на Министерския съвет, с което по предложение на Междуведомствиения съвет за управление на отнетото имущество правителството се разпореди със собственост по влезли в сила решения по искове на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), съобщиха оттам.

Сградата, която експертите оценяват на 2 275 400 лв., бе отнета от пернишкия бизнесмен Пламен Кръстев по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Кръстев има присъда за контрабанда от Гърция чрез използване на документи с невярно съдържание.

Според обнародваните на 27 декември 2016 г. в Държавен вестник промени в Закона за отнемане на незаконно придобито имущество, занапред 30% от стойността на отнетото имущество трябва да бъде предоставяно за социални цели по ред, определен от правителството.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply