Ледена епоха: Кошмарни градуси по Нова година за Перник, посрещаме 2017-та на минус

Ледена епоха бележи края на старата и началото на новата година. Със силни виелици, минусови температури и сняг ще отбележим прехода към 2017 година. 

От днес, 29-ти декември температурите в пернишка област ще падат само на долу, но вятърът ще утихва, а снеговалежът ще е слаб.

01

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна, ще превалява слаб сняг главно в планинските райони, а през нощта и на места в Западна България.

В източната половина от страната и по долината на река Струма ще духа силен, временно и бурен северен вятър, а в останалите райони ще е до умерен от северозапад. Температурите ще се понижат и минималните ще са между минус 5 и 0 градуса , а максималните – между минус 1 и 4 градуса.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа бурен северен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 8 градуса, на 2000 метра – около минус 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 3 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Коментари

коментара