Заместник кметът Владислав Караилиев стана политик на годината за 2016г. в Перник – СНИМКИ

Заместник-кметът на Община Перник инж. Владислав Караилиев получи голямото признание „Личност на годината“ в категория „Политика“ . Призът му беше връчен на традиционните награди на вестник „Съперник“ от областния управител Александър Александров.
01
Събитието се организира за шеста поредна година от издателите и журналистите от първия в региона частен ежедневник – вестник „Съперник”. Тази година то беше съвместно с КРИБ Перник. На празничното тържество присъства кметът Вяра Церовска , народните представители Ирена Соколова и Валери Жаблянов, председателят на Общинския съвет Иво Савов, бизнесмени, представители на Сметната палата, спортисти и творци.
02
Въпреки тежкото финансово положение  на Община Перник инж. Караилиев сподели пред  гостите и постигнатите резултати през отиващата си година. Сред тях са изграждането на канализация в град Батановци, която е на стойност 2 500 000 лв. и водопроводна мрежа в село Ярджиловци –  2 800 000 лв. На 90 процента е завършена и дългочаканата велоалея, преди няколко месеца беше изграден и паркинга зад Съдебната палата. През 2016 година ръководството на Общината направи и четири нови спортни площадки, както и пет детски площадки за най-малките жители на Перник, където да се забавляват. Започва санирането и на 41 блока по Националната програма, от които 5 са вече завършени.

03

Владислав Караилиев се похвали още, че от всички проведени обществени поръчки през годината има само едно обжалване и то в последния месец по отношение избора на изпълнител.
„Всичко, което се реализира е благодарение на целия кметски екип, хората, които са допринесли за тази награда. Пожелавам  да сме здрави и да се надяваме народните представители да подкрепят Община Перник по отношение на Оздравителния план, което е важно за всички нас перничани“, сподели Караилиев.
04
Кметът Вяра Церовска благодари за поканата и за организираната среща. Тя изрази надежда, че очакванията й ще бъдат удовлетворени, защото без тях ще бъде трудно да се продължи. Тя заяви, че проблема със задълженията, които има Община Перник, натрупани от много години назад, трябва да се реши, за да се подобри живота.
06
Аз не се съмнявам, че ние заедно можем да направим много повече, за хората в нашата Община, за да бъде на мястото, което трябва да бъде. Перник трябва да бъде един от най-хубавите градове. Хубава и успешна 2017 година.

07

За бизнесмен на годината беше определен Нацко Миленков от „Минералмаш“. В раздел „Култура“ наградата отиде при художничката Ели Темелкова. Тя благодари на общинското ръководство и бизнеса за добрата съвместна работа през годината. Лекоатлетката Милка Михайлова взе приза за личност на Перник в областта на спорта .Награди получиха още Веска Славова от „Пернишки имоти” и нотариус Румен Манов.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply