Ивайло и Кристиян, които обраха пенсиите на хората от с.Беланица и с.Бобораци, и заплашиха служителката на пощата с нож, се споразумяха със съда: върнаха парите и се признаха за виновни

Двамата крадци, които през месец юни нападнаха пощальонка в радомирско, се споразумяха със съда и върнаха на „Български пощи“ откраднатата сума за пенсии в раземер на 7015лв. Ивайло П. и Кристиян Х. се признаха за виновни, а съдът отреди Ивайло да получи 1 и шест месеца затвор, а Кристиян – една година. Двамата ще излежават присъдата си  в затворническо общежитие от „Открит тип”, при първоначален „Общ режим”. Те трябва да заплатят и разноски по делото по 107 лева.

Делото срещу Ивайло и Кристиян се води на 8 декември. Тогава Ивайло призна пред съда , че на 08.06.2016 год., около 12,15 часа, в землището на с.Беланица, общ.Радомир, обл.Перник, на пътя между с.Беланица и с.Бобораци, в съучастие с Кристиян Х. и като съизвършител, отнел сумата от 7015,00 лева, собственост на „Български пощи” ЕАД.  Младият мъж нападнал С.П. и взел парите за пенсии, като употребил за това сила /удари по главата и тялото/ и заплашване /„дай парите, сега те утепах, сега, че извадим ножа”/.

До приключване на съдебното следствие, парите в размер на 7015.00 лева, са възстановени на собственика – Български пощи.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply