БОМБА! Бившият кмет на кв. „Изток“ Ив. Иванов разобличи големи лъжи и измами за Хитрино! Вижте големите въпроси, които никой не задава!

Бившият кмет на кв. Изток Ивайло Иванов продължава да е политически активен във Фейсбук. Последният му пост по случващото се в хитрино набира главоломно одобрението на читателите, а поста поставя редица въпроси, които медиите знайно или незнайно не задават.

Препечатваме го:

Ивайло Иванов

Без да се вкарваме в някакви конспирации вече е ясно, че в Хитрино се случва нещо съвсем различно от това, което ни се показва по телевизията.

1. Държавата отпуска щедро 5 милиона лева за памперси и „всичко останало” на селце с население на книга 801 човека, а реално вероятно не повече от 500. По 30 хиляди лева на семейство за памперси! Съвсем отделно са парите за построяването на нови къщи. На какво се дължи тази небивала щедрост? За сравнение след пернишкото земетресение отпуснатата на Перник сума за памперси и „всичко останало” беше неколкократно по-ниска, при условие, че засегнатата Пернишка община е близо стохилядна. Далече съм от мисълта да завиждам за тези кървави пари, но тази нечувана щедрост на държавата е меко казано съмнителна. Дали целта не е да се покрие нещо или някой? Да се покрие по най-лесния начин – с пари.

2. Никой не говори за застраховката. Всеки един собственик на лек автомобил е длъжен да застрахова автомобила си за щети нанесени на трети лица, т.нар. застраховка Гражданска отговорност и ако не е направил такава застраховка просто няма право да се движи по улиците. Недопустимо е влакове, превозващи взривоопасни товари да се движат без застраховка, която би покрила нанесените щети. Та въпросът е, защо когато има застраховка се харчи държавна пара? Или може би няма застраховка?

3. Защо т.нар. собственик на фирмата побърза, като по заповед да декларира, че той е единственият собственик, без да може да даде някакво смислено обяснение за сложната структура на собствеността. И ако той е единственият собственик, защо се разхожда на свобода.

4. Периметърът на пораженията от взрива бил 700 метра. Да обаче видно от снимките от дрона и с просто око, а и замерено с Google Earth е, че селцето в частта си около района на взрива е широко по около 200 метра във всяка от двете посоки. Защо е нужна тази лъжа? Какви 700 метра. Не е паднала атомна бомба все пак.

5. Жертвите бяха 8 човека и изведнъж ни съобщиха, че за щастие жертвите са вече 7 души. Това е уникално събитие в световната практика при бедствия – жертвите вместо да се увеличават, да се намалят. Какво се е случило с тази чудодейно върната към живота жертва?

6. Служителите на ЖП Гарата която не е в периметъра на взрива са обявени за мъртви. Сградата е здрава, а служителите са загинали! Странно!

7. Кметът на Хитрино е отстранен от кризисния щаб!

8. Тотално разрушените къщи са 26, а загиналите са 7 души. Странно, но хайде празните къщи биха могли да бъдат обяснени с тежкото обезлюдяване на страната.

9. Държавата отказва външна помощ в т.ч. абсолютно категорично отказва външни експерти! Защо? Нашите експерти ли са най-опитните световни специалисти във влакови катастрофи или просто на външни експерти, особено ако са висококвалифицирани не би могло да се влияе? Какво за скриване има?
Държавата прикривайки нещо или някой се е оплела в лъжи, но Кой е този заради, чието прикриване е впрегнат целия държавен ресурс – човешки, финансов, медиен?

Кой?
И докато въпросите стават все повече, вътрешният министър по всички национални телевизии все пак ни дава отговор на най-важния въпрос за нацията – В колко часа хората ще могат да си нахранят животните. Не е за вярване, че вътрешният министър занимава цялата нация именно с храненето на патките, обаче е факт.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: