ЧУДО! Волейболният национал от Перник Тодор Скримов шашна италианците: Появи се на мач само 27 дни след като му извадиха тумор от бъбрека!

СНимка: bgvolleyball

Тумор на бъбрека откриха на младият волейболен национал от Перник Тодор Скримов! За щастие злокачественото образувание е хванато в ранен стадии и Тодор е успешно опериран. Само 27 дни след операцията той се завърна на полето при победата на Милано над Падова с 3:1. Това в момента е тема номер 1 във волейболните среди. Завръщането на Скримов толкова рано след толкова сериозно заболяване се счита за чудо на Апенините, при все, че прогнозите са били той да отстъства поне 6 месеца.

„Аплодисментите на публиката са тези, които никога няма да забравя, стъпвайки на полето. След края на срещата получих изключително много обаждания – това наистина ме трогна. Не очаквах да е възможно да се върна толкова скоро. Трябваше да се възстановявам още 23 седмици, но ето, че се чувствах добре и благодарение на докторите нещата се развиха положително”, споделя Скримов пред „Гадзета дело Спорт“.

Посрещачът разкрива, че целият процес от диагностицирането до операцията е продължил 710 дни. През този период той се е страхувал най-вече за близките си. „Страхувах се не за мен, а за семейството ми – родителите ми и моята приятелка. В началото бях притеснен, защото в продължение на 23 дни, докато се локализира какво точно е – тумор или киста, бях в неведение. След като се разбра, че става въпрос за тумор, но хванат в много ранен стадий, който подлежи на лечение и интервенция, се успокоих. Не исках да покажа на близките ми, че ме е страх, защото това допълнително щеше да ги стресира. Но имах късмет, защото по времето, когато ми откриха тумора, получих и контузия и малко случайно се установи”, каза още Скримов, който иска да играе в плейофите с Милано, макар тимът му да е на 12-о място в Серия А, пише sportal.bg

Коментари

коментара