На Архангелова задушница утре: Молитва за душите на войниците загинали за България по инициатива на депутата Ирена Соколова

Заупокойна молитва в памет на офицери и войници, загинали в освободителните войни на България ще се извърши в пернишките храмове навръх Архангелова задушница утре. Инициативата е на народният представител от Перник Ирена Соколова.

По  инициатива на  народния представител и председател на Жени ГЕРБ  Ирена Соколова в събота (5.11) във всички храмове в град Перник ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на войниците и офицерите загинали в националносвободителните войни на България.

Ирена Соколова

„Ние сме малки пред делото и подвига на българските герои, дали живота си за свободата. Чувствам се лично ангажирана, като внучка на български офицер от Първа танкова бригада да пазя паметта му, както и да се моля за спасение на душите на всички загинали. Вечна им памет“, сподели Ирена Соколова.

На Задушница  във всеки православен храм се отслужва заупокойна молитва и обща панихида. Архангелова задушница е израз на християнската вяра в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите.

На Архангелова задушница се раздават сладкиши, бонбони, плодове, варено пилешко месо, вино.

 

 

Коментари

коментара