Пускат за Деня на града нова детска площадка от 100кв.м пред блок 7 в кв. Изток

Жителите на най-големия квартал на Перник „Изток” могат да се похвалят с още една придобивка в навечерието на Деня на града- красива детска площадка. На импровизираното официално откриване днес присъстваха  кметът на Община Перник Вяра Церовска, заместник -кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, кметът на „Изток” Емил Костадинов, общински съветници и граждани.

„Реализирахме още една площадка по програма ПУДООС . Радвам се, че площадката е много хубава. Сигурна съм, че децата в квартала ще се радват и ще има много игри на тази площадка. Вярвам, че това ще бъде едно от любимите места както на малчуганите, така и на техните родители, баби и дядовци, които живеят в кв. „Изток”. Поздравления за хубавата придобивка  на кмета на кметство „Изток” и на всички, които живеят в най-големия квартал на Перник- „Изток”, заяви Вяра Церовска.

Детската площадка, която е на площ от 100 кв.м,  се намира на ул. „Юри Гагарин” пред блок №7. Тя е реализирана със средства, предоставени по програмата на МОСВ и ПУДООС  Национална кампания „За чиста околна среда – 2016г. Обичам природата и аз участвам”. Проектът, с който стана възможно изграждането на площадката е: „Благоустрояване зона за отдих и възстановяване на детска площадка”, който е на стойност 10 000 лева.

За безопасността на децата площадката е покрита с 60 кв. м. ударопоглъщата настилка и специална ограда. Монтирани са детски съоръжения за игра – пързалка, люлка и клатушка. Всички компоненти са с доказано качество и издръжливост, отговарящи на  изискванията за безопасност и европейски стандарти. В близост до площадката е изграден и кът за отдих с нови пейки и кошчета, със затревени зони и засадени дървесни видове и храсти,където жителите на кметството могат да се насладят на свободното си време.

07 08 09 10

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply