Вижте собствениците на най-страшния питбул в Перник, ето как да помогнете на жертвата му Сузи

Както читатели на ZaPernik.com първи съобщиха кои са собствениците на питбула, разкъсал невинна животинка – доброто куче Сузи, вече са ясни и първите снимки на стопаните – Александър и Валя от ж.к. Тева. Те бяха разпространени от Агенция Блиц, която също пое темата с разкъсаната Сузи.

Питбул-ът на тези перничани разкъса невинното куче Сузи, което се бори за живота си. Може да помогнете на животното да се оправи: Еконт Перник – Елена Никодимова Андонова – за Сузи или по сметката BG85BPBI79421053426801 – Пощенска банка.

Припомняме Ви историята:
Преди няколко дни собственик на питбул в Перник ПУСКА питбула си срещу жена, която разхожда домашният си любимец по време на вечерната им разходка. С тях е „дворното“ им куче Сузи, което хората от входа отглеждат от бебе, изоставено от безотговорни стопани. Сузи живее от 6 години кастрирана, ваксинирана и в къщичка до входа и за нея се грижат всички в блока. Разхожда се с останалите стопани и техните любимци и е най-милото и добродушно животно, познато в квартала. До онзи ден, когато Сузи застава между агресивния питбул и жената с домашното куче, и резултата е – КЪРВАВА БАНЯ! Пред очите на жената, която е в шок и стрес и не спира да плаче от дни…

Пред очите й питбула размята Сузи като плюшена играчка и я разкъсва смъртоносно за секунди, докато тя крещи собственика на питбула да го озапти.
Нахапаното куче Сузи губи толкова много кръв, че е на път да си отиде веднага от смъртоносните захапвания на питбула. Хората от квартала помагат и успяват да я закарат в клиника.

Сузи е на ръба между живота и смъртта… Хората, които са я гледали години наред я прибират и се грижат за нея след като е била зашита във Ветеринарна клиника….Стресът и болката за кучето са толкова огромни, че то почти през цялото време е упоено. За хората, които го гледат също.
След 3 дни състоянието й е толкова влошено, че тя е върната в клиниката под наблюдение, а най-тежките опасения са да НЕ й бъде ампутирана почти изяденената от питбула предна лапа, заради некрозили рани. А тя е толкова едра, че едва ли би могла да живее на 3 крака.

Хората в квартала са готови да линчуват собственика на питбула, но той се е скрил. Полицията е провела разпити в квартала, разпитани са потърпевшите и съседи на собственика на питбула. Срещу него оказва се има десетки жалби. Полицията го издирва към момента, защото той се укрива. Знаят го кой е. Полицията има информацията, от съседите къде живее.

Междувременно се разбра, от включването му под коментарите във фейсбук за ситуацията, че кучето му – питбул е било отглеждано за борби с кучета. Брат му споменава, че са го спасили, но въпреки агресивния му нрав – те го пускат свободно срещу хора и други кучета!

Близо 1000 гневни хора реагираха в мрежата за поредния случай на агресия и насилие над животно. В резултат – Прокуратурата в Перник се самосезира. Пусната е жалба в Полицията и се издирва виновника, той НЕ е неизвестен! А потърпевшите се надяват да има резултат и той да си получи заслуженото! За всички мъки и страдания, които безпричинно е причинил на всички. Той се подвизава под името САНДЕВАЛЯ във фейсбук, където си позволява дори да заплашва, въпреки това, което е причинил.

А принципно ИМА ЗАКОНИ! ИМА ЛИ КОЙ ДА ГИ ПРИЛАГА обаче?!? По закон иначе има – „НК – Чл. 325б. (1) Който, прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1 000 до 5 000 лева”.

Наказателен кодекс: Чл. 325б. (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1 000 до 5 000 лева. (2) Наказанието е от една до три години и глоба от 2 000 до 5 000 лева, когато деянието по ал. 1 е извършено: 1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях; 2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост; 3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице; 4. повторно.   Чл. 325в. (1) Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с пробация и с глоба до 5 000 лева. (2) В случаите по ал. 1, ако е последвала смърт, наказанието е лишаване от свобода до 5 години и глоба до 10 000 лева.
Който иска да помогне в борбата на хората, които се грижат за нея и я лекуват – по Еконт за Елена Никодимова Андонова – за Сузи или да се свържат с хората, които се грижат за Сузи на страничката й във фейсбук – „Помощ за Сузи”.

Насилието над животни бе записано като престъпление в Наказателния кодекс (НК) преди пет години. Според закона се наказва както жестокостта към гръбначни животни, така и неполагането на достатъчно грижи за тях, в случай че така се е стигнало до телесна повреда или смърт на животното. Отделна разпоредба предвижда наказания и за организаторите на боеве с животни. Към днешна дата могат да се открият много съдебни решения по такива казуси.

Миналата година вътрешният министър Румяна Бъчварова нареди на всички областни началници на полицията да определят служители, които да работят по такъв тип дела. Според статистиката на МВР за миналата година има 209 регистрирани такива случаи. Най-много са престъпленията в районите на Бургас, Пловдив, София и Варна. Разкриваемостта не е висока (15.79%).

03 04 05 06

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply