Перничанин стана световен шампион!

Перничанинът Денис Йорданов изкачи световния връх в категория мини кадети над 55 кг./12-14год/ в дисциплина индивидуално кумите

От 7 до 9 октомври в спортна зала „Младост“ в Бургас се проведе 24-то световно първенство по шотокан карате-до и 9-та кохай световна купа по карате-до шотокан, в което взеха участие над 1500 участника от 45 държави от цял свят. Перник има световен шампион в 9-та кохай световна купа в категория мини кадети над 55 кг./12-14год/ в дисциплина индивидуално кумите. Малкият голям шампион – перничанинът Денис Йорданов, тренира карате от 3 години при Юлиан Николов.

Мисля, че Денис постигна нещо много голямо и се надявам хората да чуят за това момче. През тази година той се класира трети на националното първенство, което се проведе в Арена Армеец и стана двукратен шампион на индивидуално и отборно кумите на национална купа Габрово по шотокан“, сподели щастливият треньор.

Много добро представяне записаха на първенството всички деца от Перник, като на 9-та кохай световна купа освен първото място на Денис Йорданов /кумите кат над 55 кг./ спечелиха още: 3-то място: Александър Христов в същата категория, където е важно да се знае, че той се срещна с Денис Йорданов на полуфиналите и само единия можеше да продължи към финала.

3-то място завоюва и Венислав Петров при децата от 7до 9 годишна възраст в дисциплината санбон кумите.

Важно и престижно отличие спечели и Вержиния Мирчева, която завоюва бронзов медал от 24-то световно първенство при децата от 10 до 12 години в конкуренция на само кафяви пояси, като тя беше единствената представителка за България в тази категория. В спора за третото място тя победи румънка в невероятен труден и оспорван мач.

Перничани имат и едно 4-то място в дисциплината ката на Калоян Велинов в конкуренцията на 32 деца във възрастова група от 7 до 9 години.

01

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply