Само в ZaPernik.com! Пернишки вратар обира призовете на футболните турнири из страната, гаджетата по дискотеките, а отскоро влезе в политиката

Сайтът ZaPernik.com продължава позитивните си новини с млади хора от Перник. Днес на страниците ни е младия вратар Мартин Мариов в едно интервю за футбола, жените и политиката.

Здравей, Мартин! Бил си футболист, разкажи ни къде, кога и какъв, както и защо спря?
Да така е! Започнах да играя още от девет годишен в ДЮШ на “Металург” Перник на поста вратар. Първите ми треньори бяха Георги Златков и Емил Милчев, след това Илия Атанасов. Мога да кажа смело,че нашия набор (1988г.) беше един от най-добрите в школата и също така в зона Благоевград,като винаги бяхме в първите три места и се класирахме за републиканско първенство.
През 2005г. преминах в отбора на “Славия” София, като там изкарах един страхотен престои до 2007г.,след което за много кратко се върнах в “Миньор” Перник и “Миньор 1919”.Защо спрях: Тогава имах възможност да избирам да остана да играя във „В” група или да довърша висшето си образование и да започна работа по специалноста си. Аз избрах второто, за което не съжалявам, защото до ден днешен си работя по специалноста (публична администрация) и съм щастлив от това, макар футбола да си е моята страст и продължавам да играя, макар и любителски.

04

Сещаш ли се за интересни моменти, свързани с футбола?
Интересни моменти покрай футбола съм имал много,но се сещам за един такъв: с група бивши вече футболисти и приятели от доста време сме си направили един отбор. Казва се “Виктория” Перник и играем редовно в турнири на малки вратички. През 2012г. се класирахме за финалите на „Ариана аматьорска лига“,който се провеждаше тогава на специално изградено изкуствено игрище пред НДК в София. Ние успяхме да се класираме за фазата на директните елиминации, като победихме на осминафинал и се класирахме за Четвърфинал. Тогава мачът ни беше следобяд ,като преди него имаше мач между “Миньор” Перник и ЦСКА (2-0) и целия отбор решихме да отидем да изгледаме мача “Миньор” Перник – ЦСКА и да се върнем за четвърфинала. Моя милост тогава реши, да не си тръгва по-рано от мача, а останах да си догледам мача. Мойте съотборници тогава решиха,че няма да ме чакат, оставиха ме без аз да очаквам,че ще го направят и заминаха за София без мен. В последвие бях много ядосан и разочарован,че така ме оставиха, защото беше изключително важен четвърфинал за нас, но пък те успяха да победят. Класирахме се за полуфинал, където загубихме от Шампионите,които спечелиха и финала. Ние останахме четвърти, а аз успях да спечеля наградата “Вратар на турнира”. До ден днешен тази случка ни дава поводи да се смеем и да ме бъзикат мойте съотборници: “Спомняш ли си как те оставихме и после спечели приза за вратар на турнира?”. Сигурен съм,като прочетат статията,че ще се разсмеят отново и ще им дам нови поводи за маитапи.

08

С отбора на “Виктория” Перник сте спечелили купата на “Каменица” в Кюстендил и няколко пъти влизате в тройката на престижния футболен турнир “Албена къп”…

Както казах и преди малко от доста време сме се събрали приятели,бивши футболисти и сме направили този отбор, с който редовно участваме на аматьорски турнири на малки вратички. Юли месец успяхме да станем шампиони на “Каменица фен купа” за Югозападна България, като финалите се проведоха в гр.Кюстендил. Мога да кажа,че това беше една страхотна емоция за всички нас. Успяхме да победим с дузпи тима на домакините от “Торсида” Кюстендил на техен терен и получихме правото като регионален шампион да участваме на големите финали между всички 12 регионални победители,които ще се проведат в Пловдив от 14 до 16 октомври и се надявам и там да бъдем победители.
Също така и както споменахте редовно учатстваме на “Албена къп” – това е един изключително силен турнир и страшно емоционално готин за всички нас. Редовно успяваме да се преборим за наградите, имаме спечелени трето и четвърто място, което само по себе си ни носи радостни емоции и мога да кажа смело,че ще продълъжим традицията да участваме в него.

06

Говори се, че си голям плейбой. Вярно ли е, че футболистите имат много гаджета? Има ли фенки около футбола в Перник и стига ли се до по-палави сюжети?
Хахахаа интересно,макар че не се имам за плейбой определено. Вярно е! От това, което виждаме и следиме е видно,че футболистите винаги са заобиколени от жени покрай себе си.Разбира се фенки на футбола има в Перник и не само – навсякъде. Все пак това е най-популярния и гледан спорт в света.За себе си в личен план бих казал,че това не е било нещото, към което да съм се стремял или да ме е блазнело.Палавите сюжети са неразделна част от живота и ежедневието на хората и ни съпътстват в различни моменти включително и мен.

09
Къде и как се забавляваш? Какви момичета харесваш и с какви излизаш?

Забавлявам се,като всеки млад човек с компания от приятели излизаме редовно и посещаваме не многото заведения,които има в града ни и не само. Външния вид е по малкото значима част в харесването на едно момиче. Смятам, че това не е кой знае от какво значение, ако двама души се харесват, обичат и разбират. В крайна сметка е важен характера, защото другото е преходно,но все пак дори и малко има значение външността.За това и харесвам такъв тип жени, при които да се съчетани тези неща.
05
Започна да се занивамаш с публична администрация, в Перник си известен днес като сътрудник на лидера на пернишкото БСП Станислав Владимиров, как се насочи натам?
Завършил съм публична администрация степен бакалавър в НБУ в момента ми предстои дипломиране и защита на дипломна работа степен магистър специалност публичен мениджмънт.Работя в момента в Камарата на строителите в България като отговарям за организационната, документалната и логистична част на браншовия вестник на камарата на строителите вестник „Строител”. Преди това съм работил в няколко различни фирми в частния сектор,като съм отговарял за различни неща. Ми да ви кажа честно не съм предполагал,че ще се занимавам с такова нещо,като това да бъда парламентарен сътрудник. През 2013г. бях поканен лично от Станислав Владимиров като депутат тогава в 42 НС да бъда негов парламентарен сътрудник и да отговарям,съдействам и подпомагам дейноста му,което за мен в личен план беше изненада,че се е спрял точно на мен, за което мога само да му благодаря. Радостен съм от факта,че работихме и продължаваме да работим с него заедно и смело твърдя,че той е човека,който ме тласна в тази посока.

Какво ти дава тази работа и трудна ли е?
Работата като цяло ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен.Конкретно работата ми във вестника и като сътрудник не е лесна,защото е много отговорна и специфична,но ми помога изключително много в професионалното ми израстване и кариера,научаваш много неща с които по-лесно преодоляваш бъдещи препятствия.Също така ако си способен, ако работата ти дава резултати, много вероятно е да имаш самочувствие. Когато имаш самочувствие, имаш и собствено мнение. Което си решен да отстояваш, след като резултатите от работата ти се виждат.
07
БСП не е ли малко сухарска партия за млади хора?
Този въпрос са ми го задавали,защо млад човек влиза в редиците на тази партия. Не приемам това твърдение, защото съм свидетел колко много млади хора има в редиците й и тепърва виждам че влизат. Аз самия съм член от 2013г. и забелязвам,че в последните години в тази партия тече един процес на подмладяване, което е показател,че тази партия търпи своите промени продиктувани от времето и смяната на поколенията. Мога да ви кажа даже,че в БСП-Перник в момената има много млади хора даже и в общинското ръководство, в което съм и аз от скоро.Смятам че има много млади хора,който са достатъчно интелигентни и е необходимо да им се дава поле за изява, за да покажат своя капацитет. А и ако искаш да се научиш да плуваш, трябва да скочиш във водата.

АКО СТЕ МЛАД ЧОВЕК И СЕ ЗАНИМАВАТЕ С НЕЩО ИНТЕРЕСНО – СПОРТУВАТЕ, ПЕЕТЕ, ПИШЕТЕ, ИМАТЕ ХОБИ, ПИШЕТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ZAPERNIK.COM ИЛИ ЧАТ БУТОНА ДОЛУ ВДЯСНО.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply