Само в ZaPernik.com! Майката на Ненко Темелков – Лиляна чукна 97 години, 70 от които като социалист

Майката на бившия лидер на БСП Перник Ненко Темелков и баба на сегашния лидер Станислав Владимиров – Лиляна Сотирова чукна вчера 97 години, научи “за Перник”.

Лиляна Сотирова, която живее в блокчетата на кв. „Монте Карло“  в центъра на Перник е по-жива отвсякога, споделят съседи. Тя не ползва хапчета, от време на време взема по едно за кръвното, но изключително рядко. Миналата година е давала кръв за изследване и доктора е останал с отворена уста, като е видял в изследванията, че е напълно здрава.

В момента, 97-годишната перничанка се вълнува изключително много от предизборната кампания за президент на страната. Жената е върл привърженик на вицето на БСП Илияна Йотова, с която лично се познава, и за която има много добро мнение.

Вчера, в нейна чест, по повод 97-рожден ден се събраха близки и роднини, които я обсипаха с цветя. Лиляна Сотирова цял живот е работила сред цветята. Трудовият й стаж премина в “Благоустройствени строежи”, като върха на кариерата й е била в деловодството на предприето, което едно време се грижеше за цветята по градинките.

Синът й Ненко Темелков – най-известния БСП-ар в Перник, пусна в социалната мрежа Фейсбук закачлив статус: “Майка ми , днес на 97 години , 70 от които социалист …”.

Снимката и статуса бързо набраха стотици лайкове и сърцераздирателни коментари.

“Да е честита моята леля на 97 г., заедно с майка ми, която навърши 97 г. на 29.09.2016г. показаха, че силният дух и здравето вървят ръка за ръка. А и генът здрав, дай Боже”, пожела Соня Манева.

“Вашата майка здраве, за да може още да Ви радва и да Ви се радва и тя! Прегръщам я с най-голямото уважение на света!”, написа Севдалина Недева.

Лиляна Сотирова

Коментари

коментара