Стрелецът от Лясковец Петко Петков: Имотната мафия ме накисна, всичко е заради тях!

Стрелецът от Лясковец Петко Петков: Имотната мафия ме накисна, всичко е заради тях!

Всичко е заради имотната мафия, която иска да вземе апетитните ми имоти в центъра на Лясковец. Това заяви на влизане в съдебната зала Петко Петков, обвиняем за убийството на баретата Емил Шарков.

Делото се разглежда за пръв път от Апелативен съд – Велико Търново, предаде Фокус. Искането за днешното заседание беше провокирано от подадена жалба от обвиняемия и неговите защитници за наложената му присъда – доживотен затвор без право на замяна.

В началото на заседанието Петков получи писмени доказателства по делото в обем от 480 страници. Неговата майка Стефанка Савова е подала искане да участва в делото като защита на сина си, което не беше удовлетворено от съдебния състав, поради наличие на процесуални пречки.

Със своя присъда Окръжен съд Велико Търново призна подсъдимия Петков за виновен в това, че на 14 март 2014 г., около 6 ч. в дома си в Лясковец, предумишлено, с полуавтоматична ловна карабина „Arsenal” и полуавтоматична едноцевна пушка “BAIKAL”, е направил опит да умъртви пет лица, служители на МВР, чиито имена представляват класифицирана информация.

Той е признат за виновен и за това, че умъртвил Емил Шарков при изпълнение на службата му – участие в провеждане на полицейска операция на територията на ОДМВР – Велико Търново.

Тогава Окръжен съд наложи на Петков наказание доживотен затвор без замяна. Той бе признат за невинен в това да е извършил горното деяние със средства, опасни за живота на мнозина и по хулигански подбуди, поради което беше оправдан по това обвинение.

Съставът призна Петков за виновен и в това, че за времето от 18 юни 2012 г. до 14 март 2014 г. в дома си в Лясковец държал огнестрелни оръжия, както и 343 броя боеприпаси от различни типове и калибри, без да има надлежно разрешение. Наложеното му наказание е 8 години лишаване от свобода.  Съдът определи едно общо наказание измежду наложените по-горе, а именно доживотен затвор без замяна, който да се изтърпи при първоначален специален режим в затвор.

Съставът осъди Петко Петков и да плати по 100 000 лева на всеки от гражданските ищци, 80 000 лева на бащата Емил Шарков, както и 10 000 лева на един от пострадалите полицаи. Тези суми са обезщетения за претърпените от ищците неимуществени вреди, в следствие на престъплението.

Петко Петков е осъден и да заплати направените по досъдебното производство разноски в размер на 33 814.95 лева по сметката на Великотърновска окръжна прокуратура, направените по съдебното производство разноски в размер на 3297, 31 лева по сметка на Окръжен съд Велико Търново, държавна такса върху уважения размер на гражданските искове в размер на 15 600 лева, както и 5 лева за служебно издаване на изпълнителен лист в случай на невнасянето им.

Източник: Pik

Коментари

коментара