За първи път в Перник се проведе републиканско по хокей на трева на открито в кв. Изток! Шампион при децата до 12 години стана отборът на СКХТ“Петър Берон“ от Пловдив, който надигра всички съперници. Със сребро се окичиха спортистите от СКХТ“ Пловдив“, а бронз отвоюваха СКХТ “Ен Джи Ес”-Перник! След доста оспорвани и интересни двубои при 14 –годишните първенец стана отборът на младите надежди от Перник– СКХТ “Ен Джи Ес”-Перник

Два триумфа за хокеистите на Перник в оспорвани двубои

За първи път в Перник се проведе републиканско по хокей на трева на открито в кв. Изток . Състезанието е кръг от държавното първенството на Федерацията по хокей на трева. В двубоите участваха пет клуба с по два отбора в две възрастови групи – момичета и момчета до 12 г и до 14 години.

Шампион при децата до 12 години стана отборът на СКХТ“Петър Берон“ от Пловдив, който надигра всички съперници. Със сребро се окичиха спортистите от СКХТ“ Пловдив“, а бронз отвоюваха СКХТ “Ен Джи Ес”-Перник
След доста оспорвани и интересни двубои при 14 –годишните първенец стана отборът на младите надежди от Перник– СКХТ “Ен Джи Ес”-Перник.
24
На второ място се класираха пловдивския СКХТ“Петър Берон“, а на трето място остана СКХТ”Тангра” от Сърбия. Почти сигурно е,че пернишкият отбор се класира за финалите на държавното първенство в курорта Албена, където за първите места ще спорят осем отбора. Анкета сред треньори и мениджъри определи и няколко специални награди. Грамота за най-добър вратар при 12 годишните взе Николай Колев,а отличието за голмайстор при 14 годишните отиде при Василена Стефанова.Най-добър състезател се оказа Гиоргия Гиоуванаки. Това са състезатели спечелили отличия от пернишкия клуб. От останалите отбори бяха отличени: за най-добър вратар при 14 годишните – Владимир Маринов от СКХТ“Петър Берон“ от Пловдив, а голмайстор при 12 годишните е Митко Кожухаров от същия клуб. Деси Пеевска бе отличена за най-полезен състезател при 12 годишните от СКХТ“ Пловдив“.
25
Купите и медалите бяха връчени при закриването на турнира от кмета на кв.Изток Емил Костадинов. Той поздрави участниците за спортсменската игра в двубоите и изрази задоволство от представянето на пернишкия клуб, който грабна два трофея за първо и трето място. От своя страна СКХТ “Ен Джи Ес”-Перник благодари за съдействието на кмета на кв.Изток и зам.-кмета на Община Перник Денислав Захариев за съдействието при организиране и подготовка на терена за провеждане на срещите.Клубът изказа специална благодарност и на своя финансов благодетел Г-н Борис Христов, регионален директор на ВИП Секюрити,който връчи индивидуалните призове.

22

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: