Нико Розберг поведе във Формула 1

Нико Розберг поведе във Формула 1
Германецът спечели Гран при на Сингапур

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг триумфира в Гран При на Сингапур във Формула 1. Третата поредна победа за германеца и седма за сезона позволи на пилота на Мерцедес да излезе начело на класирането.

Розберг доминира през цялото състезание на „Марина бей“, въпреки че в края беше настигнат от Даниел Рикардо от Ред Бул. Така германецът постигна 22-ата победа в кариерата си и отбеляза по най-добрия начин своето състезание № 200 във Формула 1.

Трето място зае досегашният лидер в класирането за сезона Люис Хамилтън, който вече изостава на осем точки зад съотборника си в Мерцедес.

Нико Розберг поведе още от първата обиколка, която още на старта беше белязана от катастрофа, довела до отпадането на Нико Хюлкенберг от Форс Индия. Това наложи излизане за кола на сигурност.

В течение на състезанието и двата болида на Мерцедес имаха проблеми със спирачките, което наложи на Розберг и Хамилтън да бъдат внимателни. Износването на гумите на германеца в края на надпреварата позволи на Рикардо да го доближи на по-малко от секунда преди финала. Въпреки това Нико Розберг удържа първото място.

Кими Райконен с Ферари завърши на четвърто място, а съотборникът му Себастиан Фетел направи силно състезание и финишира пети, въпреки че стартира от последна позиция. Макс Верстапен от Ред Бул приключи Гран При на Сингапур на шесто място.

 

  • нико розберг
  • формула 1

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара