Откриват паметна плоча на голямата българска актриса Катя Паскалева в Перник

Жени ГЕРБ-Перник, Старейшини ГЕРБ-Перник и Инициативен комитет „Випуск 1963“ канят всички жители и гости на град Перник на „Спомен за Катя Паскалева“. В памет на голямата българска актриса, в двора на Природо-математическа гимназия „Христо Смирненски“ – град Перник, на 20 септември /вторник/ от 18 ч. ще бъде открита паметна плоча.

От 16 ч. и 19 ч. в ОК „Дворец на културата“ ще бъдат прожектирани филмите „Мастриархат“ и „Вилна Зона“ с главна женска роля Катя Паскалева. Заповядайте!

Голямата звезда на българското кино в родена на 18 септември 1947 г. в град Петрич, но е израстнала и учила в град Перник. Творческият ѝ път започва в Пазарджишкия театър. Прави забележителни роли в киното – „Козият рог“, „Матриархат“, „Звезди в косите, сълзи в очите“, „Вилна зона“, „Спирка за непознати“, „Бедният Лука“ и други. В края на живота си подготвя моноспектакъла „Скитница“. Умира през 2002 г. след продължително боледуване.

Събитието „Спомен за Катя“ се осъществява със съдействието на Кабелна телевизия „Кракра“ и по идея на Инициативен комитет „Випуск 1963“.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: