Перничанинът Младен Миладинов преби лекари в Пирогов – счупи кости на медицинска сестра, счупи долните десни зъби на доктор!

Лекари и медицински сестри от „Пирогов“ протестират срещу насилието извършвано спрямо тях. Служителите на болницата излязоха на паркинга пред сградата.

Поводът за протеста им е насилие над лекар и медицинска сестра, извършено от пиян пациент-перничанин. Пациентът е бил приет вчера в шокова зала на лечебното заведение с голяма травма на лицето.

Той е прегледеден и изследван. Дежурният екип обработва раните и му предлага да остане под лекарско наблюдение в болницата.

Перничанинът обаче проявява агресия към екипа, нанася удари на лекаря и сестрата.
Медицинската сестра е със счупване на костите на носа, съмнения за счупване на яблъчната кост и комоцио (мозъчно сътресение). Предстои й операция.

Докторът е с конузия и подкожно кръвонасядане на главата, счупване на долни десни зъби и охлузване на лявата ръка.

Медиците поискаха бърза, адекватна реакция от полицията, прокуратурата и съда.

Ръководството на болница „Пирогов” категорично заявява, че са отправяни единствено искания за бързо производство и намеса на компетентни органи, без да е имало политически искания, включително такива за оставки на министъра на вътрешните работи и други.

Младен Миладинов от пернишкото село Калище е човекът, нападнал д-р Тома Попов, по информация на БНР. Мъжът е на 32 години и е задържан от полицията. повдигнати са му обвинения и е с мярка за задържане „подписка“.

Винаги когато има насилие над лекари, реагираме твърдо и защитаваме възможността лекарите максимално сигурно да вършат работата си, посочи министър Москов, цитиран от БТА. Той участва в откриването на конференция на Партньорство за достъп на пациентите на тема „Сътрудничество в региона. Начин на подобряване на достъпа до качествено здравеопазване в Централна и Източна Европа“.

Москов заяви обаче, че не е запознат подробно със случая от вчера.

09

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply