Първи снимки от тв зрелището „Фермата“ в пернишкото село Боснек

Над 100 животни ще гледат 19-те участници във втория сезон на „Фермата“, който стартира на 11 септември от 20.00 часа по bTV.

Във фермата те ще се грижат за кози, овце, крави, зайци, пъдпъдъци, кокошки, патки, гъски, ще отглеждат и уникална порода свине –мангалица, които са единствените по рода си в България. Тази година „Фермата“ е разположена в красива историческа местност до с. Боснек, в близост до прочутия „Извор на щастието“. Легендата разказва, че живата вода, която тече там, разпознава грешниците. Стопанството, в което участниците ще живеят и работят тази година, е с площ 5 декара и половина. Старите и разрушени сгради на територията на „Фермата“ са напълно възстановени само за 3 месеца. Изградени са 2 обора, навес, покривите и оградите са реставрирани. Къщата на Фермера тази година е обзаведена с много повече удобства. В нея има дори руска баня с топла вода. Таваните в стаите са реставрирани във възрожденски стил и с дървени ламперии, а фасадите са изписани точно като къщите в стария Пловдив и Копривщица.

48

Във втория сезон на „Фермата“ участниците ще бъдат разделени на касти – богати фермери, бедни фермери и ратаи, като всеки от тях ще има различни условия на живот и задължения. Всяка седмица Фермата ще бъде под командването на различен „Фермер на седмицата“. Той ще живее отделно от останалите участници в собствена къща, която е най-луксозната част в цялата ферма. Той/тя ще разпределя работата във Фермата и ще отговаря за изпълнението на седмичните задачи, както и за благополучието на Фермата. Фермерът на седмицата разполага с ключа за склада, където се съхраняват седмичните провизии и има право да затваря в зандана някой, който прецени, че не работи и/или влияе зле на работата. Фермерът на седмицата взима решение как да бъдат похарчени грошовете (също нов елемент в шоуто), които участниците ще печелят при успешното изпълнение на седмичните задачи. Oще в края на първия ден Фeрмерът на седмицата ще определи своите двама ратаи – мъж и жена. Ратаите са длъжни да готвят за останалите участници, но нямат право да седят с останалите фермери на голямата маса по време на ядене. Освен това тази година участниците ще трябва да залягат над знанията за традициите, обичаите и бита на нашите деди, тъй като тези знания ще им помагат в битките. Информацията те ще могат да черпят от специално изработения за шоуто „Алманах на българщината“.

47

Разделянето на участниците по класов признак – бедни и богати, е другият нов елемент във „Фермата“. Всяка седмица двете групи ще се изправят една срещу друга в различни игри (класови битки), победителите от които ще си гарантират седмица на живот в по-богатата и луксозна къща. Всяка седмица шоуто ще напуска по един участник, който ще се определя в дуел между един от ратаите (избран от Фермера на седмицата) и избран от него опонент от същия пол. Двамата дуелисти ще се изправят един срещу друг в пет преки двубоя, които ще тестват техните сила, издръжливост, воля, хъс и фермерски познания. Човекът с по-малко точки ще напусне Фермата завинаги.

По време на своя престой във „Фермата“ участниците ще получават подкрепата и съветите на двама съвсем истински фермери – Бети и Николай. Стопаните ще помагат на начинаещите фермери в ежедневните им сблъсъци с фермерския живот, ще им дават основни наставления как да се грижат за животните и за градината, ще им поставят седмичните задачи. Всяка седмица участниците ще трябва да изграждат нещо ново, да облагородяват фермата и да се грижат за нейното благополучие. Ако в рамките на дадената седмица фермерите се справят с поставените от Стопаните задачи, те ще ги възнаграждават с различни неща, които ще улесняват престоя и живота на участниците във Фермата, както и с парична награда под формата на грошове, с които фермерите ще могат да си купуват разнообразни стоки по време на седмичния пазар.

Тази година феновете на Фермата ще получават достъп до ексклузивно съдържание преди всички останали на Facebook страницата на шоуто. В неделя, 11 септември, Иван и Андрей ще се включат на живо във Facebook, за да покажат на феновете как изглежда фермата отвътре и как ще живеят 19-те участници в нея. Дни преди старта ще бъде активен и първият в България публичен чат за риалити формат в приложението Viber. В него екипът на „Фермата“, начело с Иван и Андрей, ежедневно ще разкрива интересни подробности около живота във фермата, отношенията между участниците и всичко, което се случва зад кадър в най-мащабния риалити проект този сезон.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply