Пироман върлува в Богданов дол! Младежът драсна клечката на дома и на чичо си, остави го само с дрехите на гърба. Няколко къщи горяха за месец

Пироман вилнее в Богданов дол. Хората пропищяха от 21-годишен младеж, който пали домовете им. Само за месец са изпепелени няколко къщи. Момчето е от София, но имал роднини в селото.

Последната жертва е сглобяема къщичка на собствения му чичо Иван, чиято къща е разрушена от голямото земетресение през 2012г. Вторият дом на 69-годишният богдановдолец е опожарен до основи, както и намиращото се в него оборудване, мебели и техника и документи.

Според кметът на Богданов дол Петър Теофилов, става въпрос за пироман, но тепърва отговорните органи ще установяват това.

Подпалва на съседа къщата и му казва: гледай, аз съм си свършил работата, ти се оправяй. Отвъртял съм бушоните да не стане нещо с инсталацията…След десетина дни пали чичо си, на който от земетресението му е разрушена къщата. Отпуснаха му дредства и си закупи нова сгробяема къща, която изгоря„, разказва кмета Теофилов. 

Сега останалият без дом мъж е на улицата само с дрехите си на гърба и колата си. Кметството е поело инициатива за дарение кой каквото може да помогне на човека – материално и финансово да си стъпи на краката. Кметът му е предрожил да му подсигури и квартира, но за сега мъжът е отказал.

 

Коментари

коментара