Ще има ли нормален паркинг зад Руския битак? Съдът решава през септември

Снимка: Вяра

Делото за решаване на казуса със забатачения проект за паркинга на Руския битак в Перник е отложено за септември, тъй като общинската администрация е приложила достатъчно материали, според които обектът може да бъде изграден на това място съгласно искането, което е дадено към общината. Това съобщи вчера кметицата Вяра Церовска.

Преди 9 години общината издаде разрешително за градежа с идеята съоръжението да реши проблема с паркирането в централната градска зона. Инвестиционното намерение на фирма „Джи енд джи груп” ЕООД с управляващ Юлиан Георгиев не бе осъществено заради наличието на подпочвени води в района, който е в непосредствена близост до коритото на река Струма, сгрешена била и квадратурата на терена, пише Вяра.

Така заточи съдебната сага, във връзка с която още на предходното заседание на ОбС съветникът от БСП Кирил Леонов поиска информация за хода на водените съдебни дела.

Кирил Леонов обясни вчера, че има друго, влязло вече в сила съдебно решение от 20 март 2014 г. на Окръжен съд – Перник, според което предметът на сключения договор между община Перник и инвеститора за учредяване право на строеж на подземен паркинг на няколко нива върху недвижим имот – частна общинска собственост, е невъзможен и общинската администрация трябва да заплати разноските по делото, надхвърлящи 15 106 лв.

В новия процес, който е на първа инстанция, е посочено, че учреденото право на строеж датира от 2007 година, инвестиционното намерение не е реализирано, а фирмата, на която е дадено правото на строеж, има претенции за обезщетение заради нереализирания проект в размер на 500 000 лв.

 

Коментари

коментара