2-годишно момченце се натрови, след като погълна близо половин шише препарат за чистене на тоалетни

2-годишно момченце се натрови, след като погълна близо половин шише препарат за чистене на тоалетни. Само благодарение на бързата реакция на близките и лекарите детето спасено, съобщи „Струма“.

Настанено е в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът станал вчера около обяд в дома на семейството в Благоевград. Лелята на детето почиствала дома и решила да дезинфектира банята. Тя отворила бутилката с препарат и я поставила на пода до вратата. По същото време момченцето си играело наоколо и докато лелята била в кухнята да вземе нещо, малкият надигнал бутилката, която била зелена на цвят и с приятен аромат на цитрусови плодове, и пил от нея.

Детенцето веднага започнало да плаче и повръща, а на устата му се появила пяна. То не можело да обясни какво е направило, не се знае и точното количество на погълнатия дезинфектиращ препарат.

Незабавно натровеното детенце е закарано в болницата, където са предприети реанимационни действия за овладяване на състоянието му. Свикан е екип от специалисти от болницата, проведена е консултация и със столични токсиколози. След оказаната първа помощ опасността е овладяна, предприети са спешни манипулации, установено е, че в стомаха няма остатъци от отровата. На този етап състоянието на детето е стабилизирано, остава за интензивно лечение в реанимация, съобщиха от МБАЛ – Благоевград.

Това е вторият случай с натровено детете с почистващ препарат само за седмица, 3-годишно момченце също погълнало перилен препарат, но усетило неприятния вкус и отпило само няколко глътки.

Коментари

коментара