Радомир събра пари, за да върне зверски закланата в Италия Теменужка

Роднините на зверски убитата в Италия гурбетчийка Теменужка от Радомир събраха пари да транспортират тялото й на родна земя. Това съобщи синът й Юлиян Илиев. За транспортирането на тялото бяха нужни между 2500 и 3000 евро, като сумата се оказа непосилна за смейството. Близките на Теменужка разпространиха зов за помощ, в който помолиха всеки, който може да отдели някаква сума, да им помогне със събирането на парите.

„Здравейте, мили сънародници, искам да ви информирам, че благодарение на вас, всички хора със сърца, успяхме да съберем сумата за прибирането на тялото на моята мила майка, която беше убита по зверски начин в Италия. С помощ и от наши сънароднички в Италия и Швейцария успяхме. Тялото вече е освободено и траурната агенция ще тръгне. Благодаря ви за съпричастността за помощта и за това, че все още има хора със сърца”, написа Юлиян Илиев в социалната мрежа.

Теменужка и сина й

Припомняме, Теменужка бе убита в Италия с нож от пенсионера, за когото се е грижела. 78-годишният Анджело Броньо се опитал да я изнасили, след което наръгал смъртоносно жената с нож в корема. Теменужка издъхнала от раната, а италианецът подал сигнал в полицията и се опитал да инсценира нападение. Номерът му обаче не мина пред полицаите и той е арестуван за убийство. „Разбрахме от интернет, решихме да звъним по посолства, по консулства”, разказа синът й Юлиан Илиев. Тя заминала от Радомир за Италия след гурбет в Гърция – в южната ни съседка вече нямало работа, а семейството имало да връща кредит за апартамент. Първоначално била при възрастна жена, с която обаче не могли да се разберат – Теменужка не знаела езика. След това я преместили при Анджело Броньо. За последно жената се чула с жената на Юлиан – Виктория: „Беше доста притеснена. Нещото, което ми каза, е, че иска да се прибере, за да си потърси работа в Гърция, защото не била доволна”.

Коментари

коментара