Мега пожар в пернишко! Кметът Вяра Церовска на място! Изпепелени – 47 декара, от които 20 дка иглолистни гори

Пожарът,който е избухнал в местността „Разкръсте“, край пернишкия квартал Бела вода, вече е овладян – видя на място кметът на община Перник Вяра Церовска заедно със заместниците Йордан Павлов и Севделина Ковачева. Огънят е изпепели 47 декара, от които 20 дка иглолистни гори и останалото сухи треви.

Пламъкът е тръгнал от ниското, нагоре по баира,обясни кметът на Бела вода Стефан Давидков. Той веднага е уведомил районната пожарна служба и горските служители. Сигналът към тел.112 е подаден към 16.30 часа.

Кметът на Бела вода е мобилизирал 30 души от квартала и с 12 джипа са достигнали първи до горящата местност. Започнали са да гасят пламъците с лопати. Към три часа посред нощ огнената стихия е била локализирана със съвместни усилия на огнеборците,служители на горското стопанство и местното население.

В резултата на общите усилия и бързата реакция не е допуснато разпространението на огъня върху целия горски масив от около 200 дка. Тази сутрин са загасени и няколко тлеещи огнища. Районът остава под наблюдение. Екипи от огнеборци и горски служители обливат засегнатите от огъня площи с вода, за да не се допусне ново разгаряне. За сега причините за възникване на пожара са неясни, възможни са всякакви версии.

Кметът Вяра Церовска на пожара

Коментари

коментара