Цветелина Миленова от „Гагарин“ сяда на мястото на Самуил Шейнин в Строителния. Учителката по английски в „Манджата“ Елизабета Миланова заменя Велин Троянов в 12-тото

Цветелина Миленова от „Гагарин“ сяда на мястото на Самуил Шейнин в Строителния. Учителката по английски в „Манджата“ Елизабета Миланова заменя Велин Троянов в 12-то ОУ „Васил Левски“, разбра zaPernik.com. 

Това стана ясно от резултатите за конкурс за директори, проведени в Перник.
След като държавата задължи директорите , навършили годините за пенсиониране да овакантят местата си, двамата директори на Професионалната гимназия по строителство „Арх. Йордан Миланов“  Самуил Шейнин и на 12-то училище „Васил Левски“ – Велин Троянов, трябваше да се пенсионират.

По двама бяха кандидатите за директорските постове. След провеждането на конкурса новите директори са ясни.

Цветелина Миленова е дългогодишен преподавател в ПТГ „Юрий Гагарин“. Тя спечели директорското място в Строителния пред заместничката на Самуил Шейнин и временно изпълняваща длъжността директор Мариела Велинова.

Елизабета Миланова пък оглавява 12-тото основно училище. Досега тя е работила като учителка по английски език в Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св.Иван Рилски“.

Вела Стоянова пък печели конкурса за директор на Помощно училище-интернат «Любен Каравелов”.

Първоначално в конкурса за директори кандидатстваха шестима, но в последствие двама от тях се отказаха. Така останаха да се борят за постовете в трите училища четири претендентки.

Новите директори ще заемат постовете си до 1 август, когато влиза в сила новият закон за училищното образование.

Коментари

коментара