Скандал! Кметицата и цялата община Перник остават без телефони

Пернишките общинари могат да останат без служебните си телефони заради изтичане на договора с мобилния оператор и спънка при откриването на процедура за нова обществена поръчка.

До това се стигна след решение на Комисията за защита на конкуренцията отмени решението на кмета Вяра Церовска за откриване на обществена поръчка за мобилен оператор, като незаконосъобразно.
Мотивът е, че методиката за оценка на покритието на операторите е към 31.12.2014 г., а не към датата на откриване на процедурата 14.04.2016 г. Освен това исканата от възложителя информация е публична и може да бъде открита в интернет, което според комисията нарушава принципа за свободна и лоялна конкуренция, т. е. изискването е направено умишлено в полза на един от кандидатите да предостави 900 сим карти на пернишките общинари.

Така Община Перник трябва да стартира наново процедурата по обществената поръчка и да коригира грешката си, но едва след като минат законовите срокове за обжалване, което ще остави за известно време около 900 общинари без служебна връзка.

Коментари

коментара