Влакове до София през 20 минути

Община Перник и БДЖ„Пътнически превози“ЕООД ще работят съвместно с цел подобряване на условията за пътуване с влак, съобщиха от пресценътра на Община Перник.

Идеи и бъдещи съвместни изяви обсъдиха на среща кметът на община Перник Вяра Церовска и директорът на Поделение за пътнически превози инж.Генчо Мирков. На разговорите присъства и ресорният заместник-кмет Денислав Захариев.

Като първа крачка в тази насока е пускането на влакове на 20 минути в натоварените часове сутрин и вечер по направлението София -Перник. Очаква се това да стане към края на годината, когато ще влезе в сила новото разписание на железницата, обяви инж. Генчо Мирков.

От своя страна кметът Вяра Церовска заяви ,че общата задача е да направят така,че да се подобри жп- транспорта и да се намали напрежението по пътя Перник- София. По време на разговорите беше обсъдено и намерението да се свърже метрото с Перник, при жп-спирката в Горна Баня,което ще улесни работещите в столицата перничани.
Инженер Мирков предложи да бъде обсъдена възможността да се издава карта, с която да се пътува и с жп и с градския транспорт. Подобно предложение е отправено и към Столична община и предстои неговото гласуване на общински съвет.

Коментари

коментара