Историчката Анелия Кирилова от 11-то СОУ е най-яката учителка в Перник

Анелия Кирилова грабна призовото място в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява“, организиран за четвърта поредна година от Консултативния съвет за младежка политика към община община Перник. Голямата награда бе лично връчена от кмета д-р Вяра Церовска. На официалната церемония присъства зам.-кмета по образование и култура Севделина Ковачева и секретарят на общината Радослава Манова, директори на училища и учители.

113
Всички организатори и участници в инициативата бяха приветствани от кмета Вяра Церовска. „ В тази проява се срещат двата свята на учителите и учениците – в един открит диалог. Вие учителите сте натоварени с много очаквания, учениците искат да им преподавате, да ги разбирате, да сте им приятели, вдъхновители и будители. Ролята на учителя е изключително важна в живота на всеки един от нас. Затова тези ученици ви дават една голяма обич“, сподели пред педагозите Вяра Церовска.

114
Анелия Кирилова е преподавателка по история и цивилизация в XI-то СОУ „Елин Пелин“. Тя не скри, че много е щастлива, но сподели, че не е изненадана. „Знам, че с децата се разбираме и обичаме, не знам дали ги вдъхновявам, но знам , че ги уважавам. Затова часовете ни се получават“, каза още Анелия Кирилова.
Нейн подгласник стана Галина Никодимова – преподавател по български език и литература в ПГТС „Св. Иван Рилски“.
Третото място бе определено за учителите – Бисер Стоилов от XI-то СОУ „Елин Пелин“ и Емилия Цекина от ОУ „Св. Иван Рилски“.

115
В тазгодишния конкурс бяха получени рекорден брой писма. Над 200 ученици номинираха 125 учители от 17 училища от община Перник. Най-много номинирани учители бяха от ОУ „Св. Иван Рилски“, сподели Юлия Андонова от Консултативния съвет за младежка политика.

116
Сред номинираните бе и секретарят на община Перник Радослава Манова, която преди да заеме този пост е работила близо 20 години като учител. Изненадата от учениците й я просълзиха.

В края на срещата бе организирана и томбола с учениците, които са номинирали своите преподаватели. Късметлийката в нея се оказа Тонита Тонева Георгиева възпитаничката на XVI ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, която ще получи таблет от общинската управа.

Коментари

коментара