Перничани в потрес: Фирмата, стопанисваща пернишкия изолатор убивала с отровни стрелички кучета наред. Вижте мнението на общината

Перничани са разтревожени от дейността на новата фирма, която стопанисва общинския изолатор и която се бори с кучешката популация. Пред zaPernik.com  те съобщиха, че подозират за сериозни нередности  в изолатора и че кастрирани, обезпаразитени и кротки кучета, за които се грижат са прибирани, след което изчезват. Фирмата, която спечели поръчка за стопанисване на кучешкия изолатор е „Бали Ко“. Според наши източници това са същите хора, които са стопанисвали и изолатора в Бобошево, където има подозрения за избиване на кучета.

Във вестник „Струма“е публикувана история за жена, която е била свидетел на убийството на собственото й куче с отровна стреличка. Перничани са разтревожени, че е твръде вероятно същта схема на софийската фирма да се прилага и в града ни.

Ето историята на жената:

Кучето ни бе­ше немска овчарка и го от­глеждахме от 13 години в двора, има всички докумен­ти. От няколко дни в Бобо­шево фирма избива куче­та, а уж ги приспива. Бях­ме на улицата аз, съпругът ми, синът ми и Рекс, когато видяхме, че млад мъж със специална фунийка, крие­йки се, издуха отровна стрела срещу домашния ни любимец, точно след 10 минути той умря. Без да бъ­дем информирани, че ще има избиване на кучета, ние бяхме извели домаш­ния си любимец на разходка.

Отидох в общината при еколога Людмил Стоев и го хванахме в момента, в кой­то изхвърляше отровните стрели, Разбрах, че на 12 май общината е подписала договор със софийска фир­ма, която да разчисти без­домните кучета в Бобоше­во, като за кастрация фир­мата получава по 60 лева, за евтаназия – 35 лева, т.е, за всяко убито куче со­фийската фирма „Бали Ко“ получава по 35 лева. Мла­дежът, който убиваше куче­тата, беше с „Фиат Уно“, благоевградска регистра­ция. Много ми е интересно къде закарват убитите куче­та. В Бобошево няма при­ют за бездомни кучета, аз живея от 31 години там и знам, че има една яма край градчето, в която се изх­върлят труповете на умре­ли животни, Ако там ги из­хвърлят, то ни очаква епи­демия. Ще сезирам и про­куратурата в Дупница, като обвиня кмета на Бобошево Крум Маринов за убийство­то на кучето ни Рекс, тъй като фирмата е подписала до­говор да убива бездомните кучета, а не кучетата, кои то хората отглеждат с любов и имат за тях всички документи. За целта се обърнах и към д-р Стоянов, председател на българско­то дружество за защита не животните, Оттам ни каза ха, че досега няма осден кмет за убито куче, но все някой трябва да е пръв.

Ето мнението на Община Перник, съобщено за „За Перник“ от пресцентъра:

Фирмата, стопанисваща изолатора е избрана законно,  след проведен конкурс. Общината стриктно спазва да следи дали фирмата извършва задълженията по закон. Кучетата се взимат, маркират се и се връщат обратно откъдето са взети. Включително и днес.

Коментари

коментара