Ученици награждават любимите си учители в Перник, рекорден брой номинации тази година

Ученици награждават любимите си преподаватели

За четвърта поредна година с подкрепата на Община Перник Консултативният съвет за младежка политика организира конкурса «Учителят, който ме вдъхновява».

В продължение на един месец в специално създадена интернет платформа ученици от основните и средните училища на територията на Общината имаха възможността да номинират своите вдъхновяващи учители!

С всяка изминала година инициативата придобива все по-голяма популярност. През 2013 год. бяха номинирани около 40 учители, през 2014 г. номинации получиха 85 учители, а  през 2015 г. – 84.

Тази година бяха получени рекорден брой писма – над 170, а вдъхновяващите учители са 125.

На специална церемония на 14.06.2016 г. от 15.00 ч. в заседателната зала на Община Перник, учителят с най-много номинации ще получи тазгодишния приз „Вдъхновяващ учител на 2016”. Наградата ще бъде връчена лично от Кмета на Община Перник – г-жа Вяра Церовска.

В деня на награждаването на лотариен принцип от всички гласували ученици, ще бъде изтеглен един, който ще спечели предметна награда – таблет, осигурен от Община Перник и КСМП.

Конкурсът „Учителят, който ме вдъхновява” вече е традиция и една от основните му цели е открояване  образа на учителя и неговата значима роля във възпитанието и формирането на младите хора като личности. Провеждането му дава възможност гласът на учениците да бъде чут – кои часове посещават с интерес, кои са учителите, които ги вдъхновяват да търсят нови знания. Смело можем да кажем, че в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява“ учениците награждават своите учители!

Коментари

коментара