Пернишка фирма купи мини ВЕЦ в село Дамяница за рекордните 9 милиона лева

За рекордните 9 млн. лв. пернишка фирма купи от съдия-изпълнител държавния мини ВЕЦ в село Дамяница, който е на метри от главен път Е-79, в местността Лъките, и е с площ 3366 кв. м. Централата ползва подземни води, има сграда с площ от 32 кв.м, на един етаж, командна зала 72 кв.м и работна зала 160 кв.м, всички строени през 1978 година, и е собственост на дружество „Напоителни системи” ЕАД – Сандански с управител Благой Дончев.Цената е колосална, тъй като първоначално обявената при проведената публична продан в Районен съд – Сандански бе едва 127 000 лв., съобщава struma.bg.

Частният съдебен изпълнител отказа да назове името на купувача. Стана известно само, че собственикът от Перник има бизнес, свързан със строителния бранш. Другата фирма, която участваше в публичната продан, е досегашният наемател на държавния имот и това е „Мело 98” – Сандански, собственост на бизнесмена Никола Малчев. Тя е дала оферта от 7 500 000 лв., но е отказала наддаване и така победител е пернишката фирма.

Общо пет фирми са закупили тръжни документи, а 2 от тях бяха допуснати до участие в публичната продан, проведена в рамките на два дни. Куриозен е фактът, че и двете фирми са оферирали със седемцифрени суми, заради което вече трети ден в Сандански не спират коментарите за крупната продажба на държавния имот, както и за това колко данъци на държавата са платили собствениците на двете конкуриращи се фирми.

Както е известно, при участие в търгове фирмите трябва да са изрядни към хазната, за да бъдат допуснати.

Коментари

коментара