Боляринът Кракра и съпругата му Ангелина раздадоха бележниците на 82-ма третокласници от София, изкачили пернишката крепост

82-ма третокласници от София се изкачиха на пернишката крепост „Кракра“, където получиха бележниците си за успешно завършен клас. Свидетелствата им бяха връчени на специална церемония от болярина Кракра и неговата съпруга Ангелина, в чиито роли се бяха превъплътили Силвия Нотева и Евгений Генадиев.

26

Възпитаниците на столичното 54-то СОУ „Св. Иван Рилски“ и техните ръководители останаха очаровани от програмата, която бе подготвил Регионалния исторически музей.

В уникалната атмосфера на по-близкото и по-далечно минало, малчуганите  въртяха грънчарско колело, моделираха керамични съдове, твориха маски, изработваха накити с мъниста и рисуваха. Най-смелите дори дръзнаха да стрелят с лък, а други се качиха да яздят кон.

27

Всички успешно завършили  имаха възможността да изгледат и филма за Самуил, който беше прожектиран в мултимедийния център на крепостта.

Очаровани сме от организацията, децата са много доволни и ще се върнем пак, защото мястото е уникално„, споделиха класните ръководителки Галина Цветкова и Даниела Ганчева.

Малчуганите също не скриха възхищението си от обстановката и казаха, че това е най-хубавата им екскурзия до момента.

25

„ Ще накарам мама и тате да дойдем заедно, за да видят колко е интересно. Аз за първи път виждам такива неща. Най-много ми харесват кончетата и стрелбата с лък„, сподели  малката Виктория.

„Радвам се, че на децата им харесва това място и обещават, че пак ще дойдат. Този ден ще остане в спомените им“, сподели директорът на Регионалния исторически музей Венцеслава Крумова.

Празникът на крепостта продължи до обяд и нямаше недоволни.

Коментари

коментара