150 изгряващи звезди в денс надпревара по спортни танци в Перник

150 млади танцьори ще се включат  в състезание по спортни танци – „Изгряващи звезди Перник 2016”, организирано от „Ситара Денс” съвместно с Община Перник. Освен клубовете по спортни танци от нашия град, в танцовата надпревара ще участват гостуващи клубове и школи по спортни танци от различни краища на България – София, Елин Пелин, Дупница, Кюстендил, Враца и други градове.
Танцовата надпревара е тази неделя- 29-ти май и ще започне в 10,30 часа. Официалното откриване ще бъде  в 12:30ч.  в Районния младежки дом  в кв. Мошино.Танцовата фиеста с горещи латино ритми дава възможност за изява и първи стъпки на начинаещи, или не до там напреднали танцьори, преди да се отправят към големи спортни постижения. Надпреварата ще бъде в различни категории – танцови двойки, двойки момиче с момиче, солови изпълнения ,формации. Те ще покажат умения в общо 8 танца- латиноамерикански и стандартни, бални танци.
Това е втора съвместна проява на „Ситара Денс” и Община Перник. Турнирът ще започне с изпълнения на танцьорите на „Ситара Денс” от школите в Елин Пелин, Перник и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Дивотино.

Коментари

коментара