Двойка влюбени с нарколаборатория в дома си. Друг младеж отива на съд заради няколко грама марихуана и измама с лотарийни билети

Пернишки полицаи задържаха момче и момиче за притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник и колегите им от Първо РУ. Полицаите претърсили дом на ул. „Палма” в областния град. В къщата, обитавана от 28-годишният Л.Р. и 22-годишната Р.С. са открити и иззети найлонов плик със суха зелена листна маса около 300 грама, две прожекторни лампи, отоплителна печка и осветително тяло. При направения полеви тест веществото е реагирало на марихуана. Двамата са задържани за 24 часа с полицейска мярка. Л.Р. е познат с шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

Започнато е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Перничанин ще отговаря за притежаване на наркотични вещества и опит за измама.

На 27 април през нощта, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Нисан Микра”, шофиран от перничанина И.П./20 г./. Полицаите открили в колата пликче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения наркотест. И.П. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”. Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

На 24 март тази година, в гр. Брезник, в магазин бил направен опит за измама от 20-годишният И.П. от областния център. Младежът опитал да му бъде осребрен подправен билет от националната лотария на стойност 50 лева. Органите на реда били уведомени и много бързо белезниците щракнали около ръцете на И.П. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

 

Коментари

коментара