Ветерани и млади надежди на спорта в Перник се събраха на изложба „Спортът е моя живот“ – СНИМКИ

Различни поколения- ветерани и млади надежди в спорта, събра изложбата „Спортът е моя живот”, която бе открита в Изложбената зала на Регионалния исторически музей. С нея се сложи един добър финал на мащабното отбелязване на Деня на спорта-17-ти май  в Перник и предшестващите го различни спортни прояви през седмицата.

18

Купите и медалите на спортните легенди на Перник и спортните клубове, извоювани през годините, бяха разгледани с интерес от млади и стари, дошли да се порадват, да си спомнят и да научат повече за хората, разнесли спортната слава на Перник.

19

Директорът на музея Венцеслава Крумова приветства всички и най-вече ветераните, дали повод за националната гордост, която изпитват перничани, заради извоюваните големи спортни успехи през годините.

20

„Радваме се, че сред нас са и децата от Спортно училище „Олимпиец”, тъй като те ще продължат спортната слава на Перник. Изложбата показва колко много видни спортисти е дал нашия град, какви големи успехи сме имали в колоезденето, футбола, баскетбола и волейбола”- каза Крумова, която изказа специална благодарност на Людмила Гюдерова и Кирил Симеонов, предоставили семейните си архиви и реликви, както и спортните клубове, показали отличията си.

23

„Всеки един медал, всяко едно отличие, които виждаме тук, са извоювани с много труд, сърце и душа. Уверявам ви, че общинското ръководство ще положи максимални усилия, за да може да има тази приемственост в спорта”- каза  заместник-кметът Йордан Павлов, който официално откри изложбата. Той подари на музея екипите и факлите, с които днес символично бе пренесен и запален олимпийският огън в Перник. Изминатото трасе от 2016 метра от крепостта Кракра до площада също символично напомни, че тази година е олимпийска.

25

Директорът на музея Венцеслава Крумова също поднесе символичен подарък- черното злато на Перник, тъй като зад постигнатите  успехи стои истински къртовски „миньорски труд” на спортистите.

24 22

Коментари

коментара