Пестете водата! Поскъпва! В Перник скача с 3,28 процента

Водата в шест града поскъпва. Въпреки исканията на част от ВиК операторите за драстичен скок регулаторът предвижда увеличение средно с около 3,5%. В Перник скокът в цената на водата ще е с 3,82% и за кубик в града ще плащат вече 1,63 лв.

Най-голям ръст в цената е заложен за водата в Свищов – с около 25%. Увеличението е заради въвеждането в експлоатация на пречиствателна станция в града. Така кубик вода ще скочи с 35 стотинки и ще струва 1,78 лв. без ДДС, съобщи бТВ.

Предвижда се по-скъпа вода да плащат още абонатите в Пловдив, Бургас, Русе, Перник и Смолян. Като в Смолян регулаторът предвижда увеличението да е по-голямо от исканото от ВиК дружеството. Така кубик вода там ще поскъпне с близо 5%. Окончателното решение предстои, новите цени трябва да влязат в сила от 1 юни.

В Пловдив увеличението ще е с 2,8% и цената за кубик ще е 1,48 лв., в Бургас – 3,3%, а цената на водата става 1,78 лв., в Русе – 2,1% и цена 1,9 лв. на кубик.

В Перник скокът в цената на водата ще е с 3,82% и за кубик в града ще плащат вече 1,63 лв., а в Смолян – с 4,7% и цената става 1,98 лв. за кубик.

Коментари

коментара