Религиозна секта ли уби Калина? Мистериозни младежи с черни дрехи се опитаха да осквернят погребението й

Жестока религиозна секта е принудила 17-годишната Калина да си пръсне мозъка с куршум в главата. Това е една от версиите, по която работят разследващите на самоубийството в пернишкото село Рударци, съобщава „България Днес”.

Официално от МВР твърдят, че нямат такава информация. Въпреки това децата от елитната езикова гимназия „Симеон Радев”, където е учила Калина, са потресени. Страхуват се и техните родители. Според очевидци на погребението на Калина са се появили младежи с обръснати глави и черни дрехи. Те се опитали да организират тайнствен ритуал със свещи.
Общували помежду си на френски. Един от тях искал да пъхне лист с послание в ковчега на момичето. Роднини на Калина не позволили гаврата и тя е била погребана по християнски.

Близките на жертвата са в шок. През последните няколко месеца девойката рязко променила поведението си. Калина спряла да общува с близките си и всички предишни познати. Разделила се с приятеля си. На родителите си лаконично обяснила, че момчето повече не я интересува. Прекарвала часове пред компютъра, затворена сама в стаята си. Започнала да се облича само в черни дрехи.

Предполага се, че момичето се е свързало и поддържало връзка със сектантите през интернет. Кои са сектантите, как са се добрали до Калина и имат ли връзка със смъртта й, тепърва предстои да се разбере.

Коментари

коментара