Екшън по Великден: Двама украинци бягат от пернишки полицаи пияни, с краден Голф и марихуана

Снимка: Интернет

Украински граждани, временно пребиваващи в България са задържани от служители на Първо РУ – Перник.

Инцидентът е станал на 30 април, около 17, 45 ч. По ул. „Раковска” в областния град се движел лек автомобил Фолксваген”Голф” със съмнително поведение на водача му. Автопатрул предприел действия за спиране на колата, но шофьора не се подчинил и потеглил, а впоследствие изоставил автомобила и побягнал заедно със спътника си. След кратко преследване двамата били задържани. Оказало се, че 23-годишният И.Щ. шофира колата с концентрация на алкохол в кръвта 2, 55 промила, отчетени с техническо средство. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. И.Щ. и спътникът му В.В./46 г/, граждани на Украйна, с временен адрес област Стара Загора са задържани за 24 часа с полицейска мярка. При направения личен обиск на 46-годишният мъж, у него е намерено пликче, съдържащо суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана. Голфът, с който двамата се движели бил противозаконно отнет от паркинг в гр. Перник.

Криминално проявен радомирец е задържан с близо 5 грама амфетамин и около 1 грам марихуана.

Акцията е проведена на 30 април, около 21, 45 ч. В радомирския кв. „Арката” бил проверен местния жител И.В./32 г./. При направения му обиск, у него били намерени и иззети две найлонови пликчета, съдържащи суха зелена листна маса с тегло около 1 грам. Полицаите иззели още 7 броя пакетчета с бяло прахообразно вещество с обща маса около 5 грама. Полевите тестове показали, че това са марихуана и амфетамин. И.В. е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Познат е с кражби и наркотични вещества. Започнато е бързо производство по чл. 354 „а” от НК и работата продължава.

Служители на РУ – Брезник задържали перничанин за притежаване на наркотично вещество амфетамин. На 02 май, органите на реда обискирали 21-годишният М.И. от областния град.  В него било намерено пакетче с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин при направения наркотест. М.И. е задържан за 24 часа с полицейска мярка и работата по случая продължава.

 

Коментари

коментара