Петима пияни шофьори по празниците, един без книжка. Кола бутна баба и я прати в болница

71-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Перник.

Инцидентът е станал на 28 април, около 13,00 ч. на ул. „Св. св. Кирил и Методий” в областния град. Лек автомобил Форд „Фиеста” блъснал 71- годишната М.Т. След преглед в пернишката болница е установено, че пострадалата е със счупена кост на долен крайник. Направен е оглед на местопроизшествието и е започнато досъдебно производство.

Жител на разлошкото с. Баня ще отговаря за шофиране на автомобил без книжка. На 29 април, около 01, 20 ч., в гр. Радомир, на ул. „Р. Даскалов” бил проверен лек автомобил „Алфа Ромео”, управляван от 28-годишният Н.С. от с. Баня, общ. Разлог. Органите на реда установили, че мъжът кара автомобила в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление.

– Петима шофьори са задържани за управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

1,53; 1, 59; 1,81; 2,27 и 2,44 промила алкохол в кръвта на водачите са отчетени с техническо средство. Нарушенията са установени в градовете Радомир, Земен, Перник и с. Мещица. Петимата водачи са задържани за 24 часа с полицейска заповед. Започнати са 1 незабавно и 4 бързи производства.

Коментари

коментара