Калина сложила край на живота си заради мъка по починалата си баба?

Калина изпаднала в депресия след смъртта на баба си. В последните два месеца тя се променила рязко и започнала да говори за самоубийство. Нейните приятели не взели думите й на сериозно и не предупредили родителите й.В понеделник 17-годишната ученичка от Езиковата гимназия в Перник се самоуби с пистолета на баща си, който е полицай. Тя откраднала оръжието от касата, качила се на поляна над плажа в Рударци и продупчила слепоочието си, съобщи „Телеграф”.

Новата потвърдиха вчера от МВР. В хода на разследването станало ясно, че момичето е изчезнало в понеделник, но трупът му бил открит към 10 часа във вторник. В портфейла на девойката имало предсмъртно писмо. В стаята й пък близки намерили нейни вещи в пликове, подготвени за нейни приятелки.

17-годишната Калина била много весело и умно момиче, разказаха нейни приятели. От около два месеца обаче започнала да носи тъмни дрехи, станала затворена. Според съучениците й единадесетокласничката изпаднала в депресия от мъка по починалата си наскоро баба. Девойката дори на няколко пъти подмятала пред тях, че мисли да сложи край на живота си. Никой обаче не й повярвал и не сигнализирал на близките й.

Вкъщи Калина не издавала мъката си и успешно заблуждавала майка си и баща си, че всичко е наред. Те не разбрали и че през последната седмица девойката не е стъпвала в училище.

В понеделник следобед тя излязла от дома си и повече никой не я видял жива. Избрала да прекара последните си часове на поляна край изоставени бунгала. Около полунощ получила съобщение на телефона си, след което се самоубила.

Калина е откраднала от касата личния пистолет на баща си. Той е полицай в 6-о РПУ в столицата. Оръжието ТТ е било съхранявано надлежно, а тя явно е дебнела и е разбрала как се отключва касата, коментираха разследващи.

Коментари

коментара