Писмо до всички инстанции за проблема с гранита от площада изпрати кметът на Перник Вяра Церовска, свиква и обществено обсъждане

Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска изпрати писмо на всички организации,инициативни комитети, неправителствени организации и институции на територията на Перник  с настояване за становище и експертно мнения по проблема с гранита.(Вижте го в прикачения файл).

Своите идеи могат да изпратят  на адреса на общината – [email protected]  и граждани с отношение по проблема.

Общината предвижда и публично обсъждане, на което обществеността може да изрази своите идеи.

Писма са изпратени на близо 16 организации като Камара на архитектите,Камара на строителите,Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в Перник,Клуб на дейците на културата,Съюз на българските художници,Синдиката на българските учители и на КТ „Подкрепа“,Регионална колегия на българския лекарски съюз гр.Перник,Българска Асоциация на специалистите по здравни грижи.)

Общината очаква съдействие от всички граждани и институции за решаването на съдбата на гранита,който предизвика голям обществен интерес и чувствителност сред жителите на Перник.

Уважаеми  господа,

     В качеството на  кмет на Община Перник, се обръща към  Вас  за  становище или конкретно предложение за съдбата на  гранитните плочи от стария площад на града.  В момента те се съхраняват в склад , за което общината плаща наем  и охрана.  

   С оглед на високия обществен интерес  и предвид ,че  беше  констатирано  посегателство върху гранита, трябва в най-кратки срокове да се реши съдба му. По случая се води разследване . Веднага назначихме комисия, която установи следните количества което се съхраняват: гранит -7061,30 м2 , мрамор -596,38 м2 ,черно габро -146,6 м2  . Гранитът е с различна  дебелина, при проявен интерес сме готови да предоставим точните размери .  

  Като кмет държа на прозрачността на действие при всяка стъпка на моя екип особено при въпроси ,като този,които касаят и хората в Перник. За целта ви приканвам да участвате с експертно мнение и предложение по проблема. Подобна покана съм отправила към максимален брой институции,експерти, неправителствени организации и инициативни комитети. Очаквам Вашето предложение на емейла на общината до 15 май : [email protected]  

След което  ще насрочим публично обсъждане и ще представим на обществото идеите. Резултатът ще бъде обобщен от специалисти и ще бъде внесен за обсъждане в общинския съвет.       

С Уважение:

Вяра Церовска 

Кмет на община Перник

 

Коментари

коментара