Кметът на Перник Вяра Церовска се снима с млади шампиони

Младите спортисти от спортен клуб „Калоян –Ладимекс“  от  Перник  се похвалиха на кмета Вяра Церовска със спечелените 6 медала. Това се случи по време на срещата на д-р Церовска  със спортните надежди и треньора им Иво Иванов, която се състоя днес.  Отличията са извоювани на провелото  се преди дни Европейско първенство в Солун –(Гърция), което беше подпомогнато финансово от община Перник. В него участваха петима състезатели на клуба.

По време на срещата кметът още един път декларира готовността си да подкрепя спорта и развитието на младите таланти, особено когато резултатите са на лице. Треньорът се похвали ,че откакто съществува клуба са в десетката на спортистите  и обеща  с високото ниво, което показват да прославят Перник.

Младите спортисти се похвалиха с  три сребърни  медала  за Иван Георгиев,Антон  Миланов и Кристина Славева  и  три  бронзови извоювани от Фередина Николаева,Иван Георгиев и Кристина Славева.

120

Отличията са за следните категории :

За мъже:
Иван Герогиев – второ място  на отборно специална техника и  трето  на индивидуална форма до трети дан

За девойки :
Кристина Славева – второ място за отборно  и трето място  за  индивидуално в категория – 70 кг
Антон Миланов до 14г.-  извоюва Вице Европейско място в дисциплината спаринг до 45кг.

При децата:
Фердина Илиянова – трето място  в  дисциплината спаринг до 40кг.

Треньорът похвали  Ивелин Иванов, Константин Симеонов и Симеон Симеонов, които се  представили  успешно,въпреки че нямат медали,но с демонстрираната добра техника дават заявка,че ще се реваншират в следващи състезания. Още утре младите спортисти започват тренировки за предстоящия  Международен турнир  Румъния-  Оупън   на 13  и 15 май. Това  ще и един вид загрявка преди  Световно първенство в Англия през септември.В него  ще  участват трима души от клуба  при младежите .

Коментари

коментара