Китаристи обраха големите награди на тазгодишния конкурс за млади изпълнители на класически инструменти, провел се в Перник

Китаристът Йосиф Шукеров грабна Голямата награда на кмета за най-ярко дарование в тазгодишното издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически инструменти. Той получи статуетка и парична награда от 1000 лв., които лично му връчи кметът Вяра Церовска.

DSC09775

Официалната церемония по награждаването на победителите се състоя снощи в Малката зала на Двореца на културата, която не можа да побере участниците родителите, преподавателите и гостите. Кметът благодари на всички деца и младежи, че донесоха толкова много музика и вдъхновение в нашия град, а на техните преподаватели и родители пожела все така всеотдайно да се грижат за дарбата на своите деца. Да почетат таланта на децата бяха дошли още областният управител Александър Александров и заместник-кметът по образование и култура Севделина Ковачева.

DSC09771

Специалната награда на областния управител Александър Александров, която бе таблет, получи също китарист- Калоян Станоев.

За първи път тази година бе присъдена награда „Клавирна мечта“, с която бе отличена пианистката Мария Стоянова.

1

Огромни плюшени играчки зарадваха най-малките участници в конкурса- 5-годишният Андрей Звънчаров и 6-годишната Марияна Стоева.

Актьорът Божидар Попчев, който бе водещ на церемонията даде също награди за най-артистични участници. Отличени бяха Кай Орлинов-цигулка и Петя Атанасова-пиано.

3

Няколко часа продължи церемонията по награждаването. Медалистите в отделните категории и възрастови групи от музикалните школи и музикалните училища получиха наградите си от диригентите Райчо Христов на КО „Орфей“ и Трифон Трифонов – на Духовия оркестър. Двамата дадоха и специални отличия на солисти на двата оркестъра.

Артистичният директор на конкурса Петьо Фетфов отличи с парични награди преподаватели за високи постижения.

Празникът продължи с гала концерт на лауреатите, а организаторите от Двореца на културата получиха комплименти за изключителния престижен форум.

Коментари

коментара