Кметство Изток празнува Деня на Земята за пети път! Детските градини ще учат провилата за движение с малки колички, ученици ще засаждат дръвчета, ще има щафета, хепънинг и рисуване върху вода с древната техника Ебру. Всички са поканени!

На 22 април, за пета поредна година под мотото „Земя като една човешка длан”, в кметство „Изток” ще бъде отбелязан Деня на Земята. Празникът се организира под егидата на кмета на Кметство „Изток”, Емил Костадинов. В голямото празнично събитие отново ще се включат ученици от всички училища и детски градини на територията на Изток. Младите хора ще изразят своята съпричастност към най-голямото по рода си екологично движение за опазване на околната среда.

В 10.00ч. ще бъде даден старт на състезанието за управление на електромобили, в което ще демонстрират своите умения най-малките – децата от детските градини. За втора поредна година ще се проведе и турнирът по волейбол. Училищните екопатрули ще засадят в междублоковите пространства на кметството много дръвчета, които са осигурени от РИОСВ – Перник. В 13.00ч. ще стартира традиционната лекоатлетическа щафета и празникът ще продължи с младежки хепънинг. В него ще вземат участие формациите на Младежки дом-Мошино.

Пред сградата на кметството в зеления Арт парк ще има различни творилници. Всеки ще може да наблюдава рисуване върху вода с използването на древната техника Ебру. В зелената класна стая, учениците от основните училища ще изрисуват керамични яйца по избрана от тях технология, като най-красивите ще отидат за благотворителен базар.

Заповядайте на този голям празник Деня на Земята, ден на общия ни уютен дом!

Коментари

коментара