След като направиха уникалната украса на града за Сурва, учениците от 6-тото ще украсят Перник и за Великден

В 6-то СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ тече трескава подготовка за предстоящите великденски празници. Възпитаниците на учебното заведение правят украсата за града. Те са изработили уникални великденски зайчета и пилета, които ще бъдат поставени в центъра на Перник. Това е поредното предизвикателство към децата, които с огромно вдъхновение направиха празничната украса за Международния фестивал „Сурва“, тази година.

„Традиция стана за нас да работим заедно с община Перник по украсата на нашия град. Великден е един много светъл празник и се радвам, че имаме тази възможност“, сподели директорът на училището Адриана Ольова. Тя уточни, че общинското ръководство е отпуснало финансови средства за закупуване на материали, а от тях пък е идеята за изработването на украсата.

„Чувстваме се прекрасно, когато изработваме такива красиви и цветни неща. С помощта на нашите ръководители сме към своя край. Нямаме търпение да ги покажем на перничани“, споделиха развълнувани учениците и допълниха, че влагат много емоция при всеки детайл от украсата.

Коментари

коментара