„Миньор“ (Чикаго) стартира с победа първенството, вкара три гола на украинците от „Кънекшън“ – СНИМКИ

„Миньор“ (Чикаго) стартира с класическа победа с 3:0 срещу украйнския тим „Кънекшън“ на старта на откритото първенство в майсторската група на Метролигата. Два гола за „чуковете“ вкара Иван Драголов, а веднъж се разписа Георги Николов, съобщи за zaPernik.com Николай Василев.

170

Първото полувреме завърши при нулев резултат. С подновяването на играта ветерана Тони Тодоров беше фаулиран от дясно близко до корнера. Фалът изпълни Иван Драголов с прострелно центриране към легендата Тони Тодоров, който отклони топката с гръб, кълбото кацна на главата на Стефан Златев, той подаде на включилия се централен защитник Георги Николов, който стреля от воле и откри резултата за 1:0. Голът на българите подейства мотивиращо за двата отбора и опасните ситуации зачестиха пред двете врати.

171

Десет минути по-късно новото попълнение Борислав Радев премина като на парад, в стил Меси, през цялата украйнска защита и изведе сам срещу вратаря Иван Драголов, който покачи на 2:0.

Малко преди края отново Борислав Радев изведе с гръб през центъра Иван Драголов и той наказа за втори път противниковия вратар за крайното 3:0.

173

„Миньорци“ играха с резервния бял спортен екип. „Винаги е хубаво да се започне с победа, доволен съм от момчетата, играха много мъдро и се раздадоха. Това ни дава опитмизъм за по-добро представяне от миналата година. Безкрайни благодарности на спонсора на отбора – Димитър Огнянов, президент на „NAVIGATION“, който за поредна година ни осигури участието в тази силна лига. Сърдечно му благодаря от името на футболистите и ръководството на отбора“ – каза помощник-треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

174

Тази неделя от 7:00 часа вечерта на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ гостува символично на настоящия шампион – „Хеленик“. Срещу гърците, „жълто-черните“ имат общо три мача, два официални и един приятелски, без спечелна точка.

Коментари

коментара