Ултрас преби цигане. Нека видим колко сме морални!

Ултрас на „Левски“ преби и се гаври с цигане от Овчеполци, защото му казало, че са равни. Биячът засне „подвига“ си, който се изразява в псувни, ритници в главата и команди „легни веднага“.

Напрежението между българи и роми не е от вчера. То се дължи до голяма степен от начина на живот на двете общности. Но докато българинът може да проявява открита омраза и расизъм, той е крайно скандализиран, когато циганин прояви „наглостта“ да се нарече български гражданин или не дай Боже да прояви той омраза на расова основа.

12

Ясно е, че голяма част от ромите крадат, в повечето случаи да се нахранят, а не да си купят последния модел Мерцедес. Разбира се, има и изключения. Но дали ние, българите, сме по-добри? Нашият „етнос“ по-малко крадлив ли е, по-малко убийци ли ражда, или омразата ни към „тунеядците“ се дължи на нашата безпомощност да се справим с неправдата и да живеем по-добре?

Изгледайте видеото и решете на коя страна ще застанете. Не на страната на ултрас или на страната на циганин. Помислете, редно ли е в едно свободно и мирно общество едно момче да унижава и да се гаври с друго, само защото се счита по-човек от него?

Защото да пребиеш някой по-слаб от теб, не е равенство. Това значи, че ти си по-слаб, по-глупав и духовно опустошен.

Това, което виждате, харесва ли ви? Изборът е ваш. Нека видим колко сме морални.

 

Коментари

коментара