24-годишен наркопласьор от Перник буйства пред полицаи, след като го хванаха с 16 грама кокаин и 8 грама марихуана

Перничанин, оказал яростна съпротива е задържан за притежаване на голямо количество наркотични вещества. Иззети са около 16 грама кокаин и над 8 грама марихуана.

Акцията е проведена на 17 април, от служители на Първо РУ – Перник и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при Областната дирекция, под ръководството на Районна прокуратура – Перник.  Белезниците щракнали около ръцете на 24-годишният Р.Р. в момент, когато държал в себе си кокаин, който се опитал да изхвърли. Това се случило до  дискотека в центъра на областния град. В тоалетна на близкия търговски център била намерена и марихуана.

При задържането му, Р.Р. оказал яростна съпротива и се опитал да осуети направената му проверка и последяващия личен обиск. По-късно органите на реда претърсили жилището на младежа, където били намерени кокаин, марихуана и електронна везна. Общо са иззети около 16 грама кокаин и малко над 8 грама марихуана. Конфискуван е и автомобила му, който ще бъде проверен за наличието на дрога. Р.Р. е криминално проявен, познат с нанасяне на средна телесна повреда и кражба. Изтърпявал е ефективна присъда за разпространение на наркотични вещества.

Привлечен е като обвиняем и е задържан за 72 часа. Предстои да му се иска постоянно задържане под стража. Освен за притежаване на наркотични вещества, 24-годишният мъж ще отговаря и за оказване съпротива на орган на властта.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Коментари

коментара