Ето как се учи математика по забавен начин!

Ученици учиха математика, забавлявайки се.  В това, че трудната наука  може да е интересна и забавна се убедиха и родителите на третокласниците от XIII-то училище, които присъстваха на открития урок.  Всичко по темата „Тон” беше овладяно под формата на игра по иновативната система „Енвижън”.

024

В присъствието на ръководството на училището,  родители и учители децата демонстрираха умения за работа с новите технологии и с лекота решиха повече от 12 задачи. Направиха го по изключително забавен начин

042

Урокът беше визуализиран, а учениците имаха достъп да него, което им донесе особено удовлетворение и им подейства мотивиращо.  Иновативната система прави възможни активното участие на всички ученици в урока. Тя силно напомня компютърна игра, което стимулира интереса на децата, прави възможна проверката на знанията и по този начин се постига максимална ефективност на обучението.

058

„Системата Енвижън не е новост за нашето училище. В XIII- то училище се стремим се да съчетаваме традиционните и иновативни методи на обучение и да отговаряме на новите предизвикателства на времето , в което живеем.”, каза директорът на училището Антоанета Славчева и допълни: „Много от колегите работят по Енвижън  и по този начин бягат от скуката на уроците, а децата усвояват нелекия материал по-лесно и много по-ефективно.”

062

За работа с „Енвижън”  се изисква наличието на един- единствен компютър, един проектор и мишка за всяко дете. Чрез компютъра и проектора  учителят визуализира съдържанието на урока пред учениците. Осигуряването на визуален достъп на учениците до урока е изключително важно, тъй като те взаимодействат със системата                                                                   посредством своите мишки.

DSC04722

Системата прави възможни активното участие на всички ученици в урока и проверката на знанията и по този начин се постига максимална ефективност на обучението.

Коментари

коментара