Ремонтират Западният парк на Перник, над бар Олгин

Започна основният ремонтът на стълбите и подпорните стени на Западен парк (над бар“Олгин“) свързващи  горната и долната част на Централния градския парк в Перник. Обектът влиза в поименния списък  на капиталовите разходи за 2016 г.
Как вървят дейностите на място се увериха кметът Вяра Церовска и ресорният заместник-кмет инж. Владислав Караилиев. В края на миналата седмица кметският екип предприе обиколки, целта на които е да се осъществи  пряк контрол на обектите финансирани от община Перник.
134
Отпуснатите средства за ремонта на тази част  от градския парк  са в размер на 60 хиляди лева. С парите ще бъде подменена изцяло изпочупената настилка на стълбите. Ще се  укрепи и склона, който в горната част почти се е срутил заради наличие на пукнатини в подпорните стени след  земетресението  през 2012г, това създава реална опасност за преминаващите.
135
Ремонтът ще обхване и  най-голямата площадка ,където ще се  възстанови  масивния цветарник и полуразрушената чешма. Целта е да се възстановят и запазят в първоначалния си вид.
Едва ли има перничанин, който да няма спомен или интересна история от детството свързан точно с тази част на парка, а занемареното му състояние го прави неизползваеми опасен. Кметът отправя молба към жителите на Перник да пазят  всичко, което  се прави  с големи усилия и  въпреки ограничения ресурс, защото е в полза  на всички и апелира, ако забележат прояви на посегателство да сигнализират общинската администрация.

Коментари

коментара